Címlap Iskolánkról Bemutatkozás
Bemutatkozás PDF Nyomtatás

 

„Az emberi személyiség anyagi és lelki igényével központi helyet foglal el Jézus tanításában: ezért annak kibontakoztatása a katolikus iskola legfőbb célja."  írta II. János Pál pápa Üzenetében az olaszországi katolikus iskolák I. Kongresszusához. Ezzel egyetértve, iskolánk nevelő testülete hisz abban, hogy a tudásnak olyan eszköztárát vagyunk képesek adni fiataljainknak, amelyek birtokában megtalálják helyüket abban a világban, amelyet a technikai és tudományos ismeretek határoznak meg. Ugyanakkor azonban, - sőt elsősorban - szilárd keresztény nevelést kell adnunk, erős személyiségeket kell nevelnünk.

A katolikus nevelésben nincs külön meghatározott ideje az oktatásnak és a nevelésnek, a megismerésnek és a lelki érésnek. A különböző tantárgyak nemcsak a tudás megszerzését célozzák, hanem értékeket közvetítenek s mindegyik tantárgynak saját tudományága törvényei szerint kell hozzájárulnia a személyiség teljes érettségének kialakításához.

A nevelésnek igen nagy az erkölcsi súlya, a tanár az emberi szellembe vési munkáját, mely záloga a jövő társadalmának. Hatalmas értéket valósít meg!

A fiatalok életkori fejlődése során fontos szerepet kap a tanáraikkal kialakított személyes kapcsolat. Még az ismeretek közlése is nagyobb hatással van a tanuló képzésére, ha az a személyes elkötelezettség, a kölcsönös bizalom, a mindennapi érintkezési és viselkedési formák egészséges stílusában történik. A nevelői közösség arra hivatott, hogy az iskola nevelői célját a személyek kölcsönös kapcsolatai révén valósítsa meg.

Támogatjuk az iskolának, mint közösségnek a fejlődését. A diákok társas kapcsolatai adják iskolánk egyik legnagyobb gazdagságát.

A szülőknek, akiknek természetadta joguknál fogva elsődlegesen felelősségük van gyermekeik neveléséért, legfontosabb partnereink. Szükséges, hogy segítsük azokat az igényeket, amelyekkel hatékonyan be tudjuk bevonni a családokat az iskola nevelési törekvéseibe. Állandó céljaink közé tartozik a családokkal való rendszeres találkozás és párbeszéd.

Rozmán Éva

igazgató

 

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.