Címlap
Andrássy-napok - Utóhang

Nagyszerű programokkal vártuk idén is a diákokat: voltak előadások, játékok, vetélkedők, bál és QR Kódos akadályverseny, de sokan látogattak el egri múzeumokba, nevezetes helyekre is és minden tanulmányi területen kipróbálhatták magukat a diákok. Iskolánk rendkívül fontosnak tartja, hogy a diákok a nem-formális és informális tanulási lehetőségeket is megismerjék és kihasználják.

Képgaléria itt megtekinthető.

 

 

Az Andrássy-napok rendezvényei közül három programot szeretnék itt kiemelni.

Magyar Ádám, aki a Greenzero Kft. vezetőjeként, alapító tagjaként volt a vendégünk, arról mesélt nagy lelkesedéssel és sok-sok bemutatóval, hogy a kezdetektől mostanáig milyen rögös úton, mennyi munkával, kitartással és szerencsével jutott el a vállalatuk. Ők 3D-s animációkkal foglalkoznak, reklámfilmeket készítenek és az Ő nevükhöz fűződik az Egon és Dönci című egész estés 3D-s magyar animációs film. A jó hangulatú előadás arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy jó ötletekkel, szorgalmas munkával és kreatív, jó munkatársakkal milyen nagyszerű dolgokat lehet létrehozni. Legnagyobb sikerüknek azt tartják, hogy részt vehettek egy David Attenborough film elkészítésében.

A másik program, amit itt szeretnénk kiemelni, az egy talk show volt, melyet Figeczki tanár úr vezetett, és amelyen a vendégek korábban végzett tanítványaink voltak: Verebélyi Ágnes – joghallgató, az Európai Joghallgatók Szövetségének alelnöke, Fehér Zsombor – a Kerekes Band frontembere és Kovács Cs. Tamás – önkormányzati képviselő. A beszélgetésben nem csak arról volt szó, hogy jelenleg mivel foglalkoznak vendégeink, hanem az iskolai élményeiket is megosztották a jelen diákjaival. Ági jelenleg a Nestlé gyakornoka, alelnöki minőségében sokat utazik, és felhívta a diákok figyelmét arra, hogy nincsenek lehetetlen álmok, bátran merjen mindenki kitűzni maga elé elérhetetlennek tűnő célokat, mert tanulással, kitartással ezeket is meg lehet valósítani. Zsombor Prima Primissima díjas, számos koncert és világzenei rendezvény szereplője, rádió állomások játszák számaikat világszerte és platina lemez lett Pimasz című albumuk. Námor Csaba is említésre került, aki az együttes tagja, és szintén tanítványunk volt, és akivel itt az iskolában ismerkedtek meg, és zenéltek közösen a szünetekben. A diákok számára elhangzott üzenetében arra bíztatott mindenkit, hogy gyúrjanak rá a matekra, ami nagy derültséget keltett egy zenész szájából. Tamásról megtudtuk, hogy Phd hallgató, vízilabdázik és bíráskodik is vízilabda meccseken. Sokat dolgozik azért, hogy a város élhetőbb legyen, és mivel az 5-ös számú választókörzet képviselője, amelyhez iskolánk is tartozik, az iskola ügyét is szívén viseli. Figeczki tanár úr a tőle megszokott humorral vezette be kérdéseit és adott leüthető labdákat. Nagyon szórakoztató és ugyanakkor tanulságos beszélgetés zajlott a tornateremben 500 diák részvételével.

Az évek óta hagyományosan megrendezett A mi iskolánk, a mi városunk vetélkedő a 9. évfolyamot mozgatta meg minden tekintetben. A komoly ismereteket is számonkérő vetélkedőn a vicces feladatok okozta nevetéstől volt hangos a tornaterem csütörtökön délután. A 4 osztály nagy lelkesedéssel vetette bele magát a feladatokba és végül a 9. kny osztály, a két tanítási nyelvű turisztikai ágazat tanulói nyerték el a tortát.

Véget ért az Andrássy-napok, de ahogy minden évben, már most azon gondolkodunk, jövőre milyen programokat hozzunk el az iskolába. tehát a szlogen marad: Jövőre veletek ugyanitt!

 

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.