Címlap Közösségi szolgálat
Közösségi szolgálat
72 óra kompromisszum nélkül az Andrássyban - 2016

Évek óta regisztrálunk az iskolában csapatokat és projekteket erre az akcióra. Volt olyan év, hogy százan voltunk a suliból, volt, hogy hetvenen. Ebben az évben 76-an jelentkeztünk önkéntes munkára a  Katolikus Ifjúsági Iroda koordinálásával.

Bővebben...
 
72 óra kompromisszum nélkül

Iskolánk 90 diákja és 7 tanára vett részt az elmúlt hétvégén az országos önkéntes munka akcióban. 6 csapat 5 helyszínen végzett segítő munkát.

Bővebben...
 
Egerszalóki ifjúsági találkozó és lelki gyakorlat

Már ITT A NYÁR és az iskolán keresztül szeretettel várunk egy testi-lelki feltöltődésre minden 15- 30 éves fiatalt!!!
Az egész Kárpát- medencére kiterjedő keresztény ifjúsági találkozó kerül megrendezésre az idén 32. alkalommal Július 15-19-a között Egerszalókon, melynek mottója: Járd végig!

Bővebben...
 
Zsíros kenyér kenés

A Vörös Kereszt szervezésében iskolánk tanulói már több éve segítenek a téli időszakban zsíros kenyeret kenni a rászorultaknak. Ebben a tanévben a 9. a, 9. kny, 9. ny, és a 9. c osztály kapcsolódott be ebbe a feladatba, amit a közösségi szolgálat keretében teljesítenek.

Bővebben...
 
72 óra kompromisszumok nélkül

Az Eger televízióban jelent meg egy riport az iskolánkról 72 óra kompromisszumok nélkül, amit ide kattintva tekinthettek meg!

A Szent István Televízió is készített egy összeállítást az eseményről, amit itt láthattok.

 
Közösségi szolgálat a Vöröskereszt keretein belül

A közgés diákok már megint élen jártak a Vöröskereszt által szervezett tombolaárusítási akcióban. A 11. d-s és 11. b-s lányok és fiúk 700 darab tombolát adtak el az elmúlt két hétben. A 70000 forintos összeget a Heves megyei hátrányos helyzetű gyerekek nyári üdültetésére használják fel. A tombola sorsolása május hónapban várható. A Heves Megyei Hírlapban lesz látható a nyertes szelvények száma. Az önzetlen segítséget látva, reméljük , hogy sok KÖZGÉS fog örülni nyereményének!

 
Segítő diákok

kozossegi.ofi.hu

Pályázat – „Segítő diákok”
„Jó érzéssel tölt el másoknak segíteni”

„Jó érzéssel töltött el tanárnő, hogy segíthettem” – hangzott el egy évvel ezelőtt az akkor még 9. évfolyamos osztályom egy diákjától. Azóta ugyanezt a mondatot többször is hallhattam, hiszen az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola több intézménnyel is jó kapcsolatot ápol, ahová a gyerekek szívesen járnak közösségi szolgálatot teljesíteni. Ilyen például a Főegyházmegyei Karitász, a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, a Vöröskereszt, a Berva völgyi Idősek Otthona, a Bródy Sándor Megyei Könyvtár, a Vidám Mancsok, a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és így tovább.

Bővebben...
 
Zsíroskenyér kenés a Közgében

A Magyar Vöröskereszt szervezésében évek óta hagyományosan a Közgés diákok 5 héten keresztül reggelenként 0. órában zsíros kenyeret kennek a város hajléktalanai számára.

Bővebben...
 
A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT

Magyarország kormánya a 2011. december 23-án elfogadott Nemzeti köznevelési törvénnyel bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, mint az érettségi megkezdésének előfeltételeként teljesítendő tevékenységet. Ez a tanulók különböző készségeit és kompetenciáit fejlesztő pedagógiai eszköz, mely hozzájárul ahhoz, hogy a középiskolás tanulók megismerjék a közösségben való tevékenykedés erejét, az ily módon szerzett tudásukat életük során jól hasznosíthatják.

Bővebben...
 
Közösségi szolgálat az advent alatt

A közösségi szolgálat keretein belül tegnap a Karitásznál voltunk tartós élelmiszert csomagolni. Nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, mert így megtapasztaltuk, hogy milyen érzés másokkal együtt segíteni a rászorulókon. Ott voltak a Kossuth rádió munkatársai, akik interjút készítettek velünk:

 

Bővebben...
 
72 óra kompromisszum nélkül

Tanárok és diákok dolgoztak együtt a hétvégén az önkéntes akcióban, melynek keretében pénteken, a nyitórendezvényen vettünk részt a Bazilikában, ahol a Katolikus Ifjúsági iroda vezetője köszöntötte a résztvevőket és mindenki megtudta, hogy hol és mit fog dolgozni szombaton.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.