Címlap Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink
Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink
Szakmai látogatás Norvégiában

2017. október 19-24. között iskolánk négy tanára Alesundba, a Borgund Upper Secondary School-ba szakmai látogatásra utazott az EGT Norvég Alap ösztöndíj program keretében nyert pályázat kapcsán. Útibeszámolójukat a http://andrassyerasmusplus.blogspot.hu/ oldalon olvashatják.

 
Izlandi tanárok látogatása iskolánkban

Alig több, mint 10 nap telt el az andrássys tanárok tanulmányútja óta és máris viszonozhattuk az izlandi Fjölbrautaskóli Suðurnesja középiskola vendégszeretetét.
Természettudományos tantárgyakat tanító tanáraik október 8-13. között tettek látogatást nálunk az EGT Norvég Alap által finanszírozott, szakmai látogatásokat támogató pályázat jóvoltából.
Bővebben...
 
Tanulmányút Izlandon

Természettudományos tantárgyakat tanító tanárokból álló csapatunk szeptember 22-27. között a keflaviki Fjölbrautaskóli Suðurnesja középiskolában vendégeskedett. A tanulmányút az EGT Norvég Alap által finanszírozott, szakmai látogatásokat támogató pályázat megnyerésének köszönhetően jöhetett létre. Célja a komplex természettudományos oktatás módszereinek megismerése, IKT módszerek tanulmányozása, az iskolánkban alkalmazható ötletek átvétele, beillesztése a tanmenetbe.

Bővebben...
 
Újra nyert a Mobilitási Tanúsítvány pályázatunk

A Tempus Közalapítvány által kiírt pályázat megnyerése azt jelenti, hogy a 2018-2020 közötti időszakban egyszerűsített eljárásban pályázhatunk diákok külföldi szakmai gyakorlatának és iskolánk tanárai számára külföldi továbbképzések, szakmai látogatások megszervezésére, lebonyolítására.

Bővebben...
 
ERASMUS+ 30 Születésnapi Konferencia, Budapest

Iskolánk tanára, Kálmán Éva, az Erasmus + 30 Születésnapi konferencián a digitális pedagógia témakörben bemutató órát tartott. A tanóra címe „Tanulásösztönzés Aurasmával” volt. Egy olyan alkalmazást mutatott be, melynek segítségével a diákok a mobiltelefonjukkal egy kép megtekintése után filmet nézhetnek meg. Az óra témája a szálláshelyismeret tantárgyhoz kapcsolódott.

Bővebben...
 
Sikeres szakmai gyakorlatok Finnországban, Németországban és Norvégiában

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium „Acquiring Competences and Skills in Europe” elnevezésű Erasmus+ projektjének köszönhetően 2016 nyarán 28 tanuló teljesíthette 4 hetes kötelező nyári szakmai gyakorlatát az Andrássy partnerintézményeinél Finnországban, Németországban vagy Norvégiában. Az alábbiakban Koczka Renáta 12. d osztályos tanuló beszámolóját olvashatják.

Bővebben...
 
ACSE projekt záróesemény

2016. november 17-én délután került sor iskolánk tanulói mobilitási projektjének, az Acquiring Competences and Skills in Europe (ACSE) Erasmus+ projektnek a záróeseményére.

Bővebben...
 
Meghívó

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium szeretettel meghívja az érdeklődő kollegákat, szülőket és tanulókat iskolánk Erasmus + ACSE – Acquiring Competences and Skills in Europe projektjének disszeminációs rendezvényére. Az eseményen iskolánk tanulói számolnak be finnországi, németországi és norvégiai nyári szakmai gyakorlatukon szerzett élményeikről és tapasztalataikról.

A rendezvény időpontja: 2016. november 17. (csütörtök) 15 óra

Helyszín: a II. emelet 32-33-as terem

A rendezvény zárásaként minden résztvevőt szívesen várunk a fogadásra, ahol a friss élmények birtokában lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre.

 
Tapasztalatcsere Norvégiában

Szeptember végén Alesund városába utazott öt Andrássy-s tanár, hogy a Borgund szakképzőben tanulmányozzák a norvég szakképzés sajátosságait. Az alábbiakban Király Krisztina tanárnő beszámolóját olvashatják.

Bővebben...
 
Fotópályázat

„Fotón a projektem” címmel iskolánk fotópályázatot hirdet a projektekben résztvevő (ACES, Határtalanul!, Pangea) vagy külföldi szakmai gyakorlatot teljesített tanulók számára. A képeket az iskola aulájában fogjuk kiállítani 2016. október 27-től.

A külföldön töltött időszak egy-egy meghatározó pillanatát megörökítő képeket és a hozzájuk írt frappáns címet az alábbi e-mail címre várjuk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. október 10-ig.

A zsűri a képek mellett az ötletes címeket is értékeli!

 
« ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 6

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.