Címlap Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink
Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink
Tanulmányút Izlandon

Természettudományos tantárgyakat tanító tanárokból álló csapatunk szeptember 22-27. között a keflaviki Fjölbrautaskóli Suðurnesja középiskolában vendégeskedett. A tanulmányút az EGT Norvég Alap által finanszírozott, szakmai látogatásokat támogató pályázat megnyerésének köszönhetően jöhetett létre. Célja a komplex természettudományos oktatás módszereinek megismerése, IKT módszerek tanulmányozása, az iskolánkban alkalmazható ötletek átvétele, beillesztése a tanmenetbe.

Bővebben...
 
Újra nyert a Mobilitási Tanúsítvány pályázatunk

A Tempus Közalapítvány által kiírt pályázat megnyerése azt jelenti, hogy a 2018-2020 közötti időszakban egyszerűsített eljárásban pályázhatunk diákok külföldi szakmai gyakorlatának és iskolánk tanárai számára külföldi továbbképzések, szakmai látogatások megszervezésére, lebonyolítására.

Bővebben...
 
ERASMUS+ 30 Születésnapi Konferencia, Budapest

Iskolánk tanára, Kálmán Éva, az Erasmus + 30 Születésnapi konferencián a digitális pedagógia témakörben bemutató órát tartott. A tanóra címe „Tanulásösztönzés Aurasmával” volt. Egy olyan alkalmazást mutatott be, melynek segítségével a diákok a mobiltelefonjukkal egy kép megtekintése után filmet nézhetnek meg. Az óra témája a szálláshelyismeret tantárgyhoz kapcsolódott.

Bővebben...
 
Sikeres szakmai gyakorlatok Finnországban, Németországban és Norvégiában

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium „Acquiring Competences and Skills in Europe” elnevezésű Erasmus+ projektjének köszönhetően 2016 nyarán 28 tanuló teljesíthette 4 hetes kötelező nyári szakmai gyakorlatát az Andrássy partnerintézményeinél Finnországban, Németországban vagy Norvégiában. Az alábbiakban Koczka Renáta 12. d osztályos tanuló beszámolóját olvashatják.

Bővebben...
 
ACSE projekt záróesemény

2016. november 17-én délután került sor iskolánk tanulói mobilitási projektjének, az Acquiring Competences and Skills in Europe (ACSE) Erasmus+ projektnek a záróeseményére.

Bővebben...
 
Meghívó

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium szeretettel meghívja az érdeklődő kollegákat, szülőket és tanulókat iskolánk Erasmus + ACSE – Acquiring Competences and Skills in Europe projektjének disszeminációs rendezvényére. Az eseményen iskolánk tanulói számolnak be finnországi, németországi és norvégiai nyári szakmai gyakorlatukon szerzett élményeikről és tapasztalataikról.

A rendezvény időpontja: 2016. november 17. (csütörtök) 15 óra

Helyszín: a II. emelet 32-33-as terem

A rendezvény zárásaként minden résztvevőt szívesen várunk a fogadásra, ahol a friss élmények birtokában lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre.

 
Tapasztalatcsere Norvégiában

Szeptember végén Alesund városába utazott öt Andrássy-s tanár, hogy a Borgund szakképzőben tanulmányozzák a norvég szakképzés sajátosságait. Az alábbiakban Király Krisztina tanárnő beszámolóját olvashatják.

Bővebben...
 
Fotópályázat

„Fotón a projektem” címmel iskolánk fotópályázatot hirdet a projektekben résztvevő (ACES, Határtalanul!, Pangea) vagy külföldi szakmai gyakorlatot teljesített tanulók számára. A képeket az iskola aulájában fogjuk kiállítani 2016. október 27-től.

A külföldön töltött időszak egy-egy meghatározó pillanatát megörökítő képeket és a hozzájuk írt frappáns címet az alábbi e-mail címre várjuk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. október 10-ig.

A zsűri a képek mellett az ötletes címeket is értékeli!

 
Kooperatív tanulási módszerek Izlandról

2016 augusztusában az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Gimnázium és Szakgimnázium két tanára az EGT Norvég Alap pályázat keretében továbbképzésen vett részt, ahol a kooperatív tanítási módszerekkel foglalkoztak egy héten keresztül. A nemzetközi kurzus részeként a résztvevők bemutatták országuk oktatási rendszerét is. A kurzust a nemzetközi hírű Guðrún Pétursdóttir szociológus, tanár és tanártréner tartotta.

Bővebben...
 
Norvég tanárok vendégeskedtek iskolánkban

Az EGT Norvég Alap pályázatunk keretében iskolánkba látogatott a norvégiai Borgund Vidaregåande Skole két munkatársa: Julianne Breivik ágazatvezető és Ann Cathrin Hjelle külügyi koordinátor.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 6

Friss!

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

***


Pályaválasztási napok
(nyílt napok)

2017. november 15. 8.00 – 12.00
2017. november 21. 8.00 – 12.00
2017. november 22. 8.00 – 12.00

Bővebb információ itt!

***


Ingyenes felkészítő foglalkozás és tanulmányi verseny 8-os tanulóknak!

Bővebb információ itt!

***


Szóbeli felvételi témakörei


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.