Határtalanul
Határtalanul! – Honfoglalás másképp

HAT-17-03-2017-00012

Örömmel értesültünk, hogy iskolánk megnyerte a Határtalanul!- Honfoglalás másképp pályázatot, aminek keretein belül a Kárpátalján élő magyar diákok ellátogathatnak hozzánk, és mi is elmehetünk hozzájuk Munkácsra, hogy megismerhessük a tőlünk elcsatolt területeken élő magyarokat, életkörülményeiket.

Bővebben...
 
Csíkszeredaiak Egerben, Fogyasztóvédelem „négyszemközt”

Ősszel a Határtalanul Program keretében kimehettünk Erdélybe, Csíkszeredába, most márciusban visszavártuk őket. A Joannes Kájoni Szakközépiskola tanulói csütörtökön (március 22.) este érkeztek, itallal és házi süteményekkel vártuk őket mindannyian (10.C-11.C-12.C).

Bővebben...
 
Fogyasztóvédelem "négyszemközt"- Határtalanul Erdélyben

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett Együttműködés szakképző iskolák között címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése érdekében.

Iskolánk Fogyasztóvédelem négyszemközt című pályázata 3.131.600 Ft támogatásban részesült. Partnerünk a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola.

 
Fogyasztóvédelem "négyszemközt"- Határtalanul Erdélyben

A Határtalanul! Program, szakképző iskolák közötti együttműködésének keretében szeptember 14-én reggel útra keltünk a 10-11-12.c-sek közül 30-an Erdélybe, Csíkszeredába. 14 óra buszozás után nagyon jól esett az a szeretetteljes fogadtatás, mellyel érkezésünkkor vártak az erdélyi tanárok és diákok.

Bővebben...
 
Honfoglalás – másképp

A munkácsi Szent István Liceum 20 diákja és 2 tanára volt a vendégünk 2017. szeptember 8-12-ig. A Határtalanul! program Együttműködés gimnáziumok között című pályázatunk fő eleme a történelmi ismeretek bővítése és az irodalmi ismeretek elmélyítése volt. Az Egri Csillagok szereplőinek fakebook oldalait készítették el együtt a diákok, ezáltal digitális kompetenciájukat és kulturális ismereteiket is bővítve.

Bővebben...
 
Honfoglalás – másképp

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett Együttműködés gimnáziumok között címmel, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése érdekében.

Iskolánk Honfoglalás-másképp című pályázata 1859904 Ft támogatásban részesült. Partnerünk a munkácsi Szent István Liceum.

 
Csíkszeredán jártunk a katolikus templomok nyomában

A Határtalanul program keretében az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium diákjai Erdélyben jártak március 23 és 27. között. A kirándulás egyik célja, hogy a diákok külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretei bővüljenek.

Bővebben...
 
Határtalanul kutattak az Andrássysok a katolikus templomok nyomában

Erdélyből, Csíkszeredáról érkeztek hozzánk cserediákok az elmúlt héten a Határtalanul! program keretében. Csütörtökön este nagy izgalommal vártuk őket mi, az Andrássysok az iskolában. Már hetekkel az érkezésük előtt felkészültünk a fogadásukra. Előadásokat, prezentációkat készítettünk, amiben bemutattuk Eger katolikus templomait és a várost is.

Bővebben...
 
Kutattak Aranytól Balassiig

Kutattak Aranytól Balassiig címmel jelent meg cikk iskolánkról.

A képre kattintva nagy méretben olvasható!

 
Határtalanul: Erdélyben az Andrássysok

Az elmúlt évben osztályunk sikeresen pályázott a Határtalanul programra. Ennek keretében az ősszel

a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum 10. a osztályosai jártak iskolánkban, tavasszal pedig mi látogattunk ki hozzájuk. Összesen a két utazás alkalmával 58 diák vett részt a programban.

Bővebben...
 
Magyar írók, költők nyomában Erdélyben és Egerben

A Határtalanul pályázat keretében iskolánk 10.a osztályos tanulói november 20-a és 24-e között fogadták a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum 27 diákját és kísérőtanáraikat.

Bővebben...
 
„Határtalanul” - Erdély - Korond

2013. november 4-én kora reggel indultunk egy pályázat jóvoltából a Hargita megyei Korondra, ahol már húsz ottani diák várt ránk, hogy együtt fedezzük fel Erdély csodálatos tájait, és betekintést nyerhessünk a székely családok mindennapjaiba.

Bővebben...
 
Emlékplakett a „Határtalanul" jó kapcsolatokért

A Bethlen Gábor Alapítvány Határtalanul pályázatának keretében az Andrássy György Közgazdasági Szak-középiskola diákjai már második alkalommal vehettek részt szakmai kiránduláson Erdélyben. Az utazásra 2012. március 11-17. között került sor. A pályázat célja a kapcsolatépítés a határon túli magyar települések iskoláival, és egy produktum létrehozása,' amely a diákok közös munkájának eredménye.

Bővebben...
 
Élménybeszámoló Erdélyből

Iskolánk az Andrássy György Szakközépiskola az idén sikeresen megnyerte a „Határtalanul” nevű pályázatot, amely biztosítja iskolánk és a Korondi Középiskola számára a testvérkapcsolatot. A pályázat alapján egy emlékplakettet kellett megterveznünk és elkészítenünk. A pályázatot a Bethlen Gábor Alap támogatta 2.394 500 Ft-tal. A pályázat keretében 20 diák és 2 tanár látogathat el Korondra, ahonnan majd májusban szintén 20 diák és 2 tanár jön Egerbe.

(további képekért klikk ide)

Bővebben...
 
Emlékplakett a „Határtalanul” jó kapcsolatokért

Emlékplakett a „Határtalanul” jó kapcsolatokért

Iskolánk húsz diákja és két tanára tölti ezt a hetet Erdélyben, Korondon a Határtalanul pályázat keretében. A diákok korondi segítséggel emlékplakettet készítenek, melyet évente az erdélyi kapcsolatok ápolásáért kaphat meg egy tanár és egy diák mindkét iskolában. Diákjaink szerencsésen megérkeztek, szép helyen szálltak meg és nagyon élvezik az erdélyiekkel közös munkát. További beszámoló a hazaérkezés után.

Bővebben...
 


Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.