Címlap Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink - Határtalanul Fogyasztóvédelem "négyszemközt"- Határtalanul Erdélyben
Fogyasztóvédelem "négyszemközt"- Határtalanul Erdélyben

A Határtalanul! Program, szakképző iskolák közötti együttműködésének keretében szeptember 14-én reggel útra keltünk a 10-11-12.c-sek közül 30-an Erdélybe, Csíkszeredába. 14 óra buszozás után nagyon jól esett az a szeretetteljes fogadtatás, mellyel érkezésünkkor vártak az erdélyi tanárok és diákok.

Pénteken reggel a Joannes Kájoni Szakközépiskolába sétáltunk, ahol a román fogyasztóvédelmi előírásokról hallottunk egy előadást, majd kisebb csoportokban folytattuk a munkát. Az volt a feladatunk, hogy összegyűjtsünk olyan eseteket, problémákat, melyekkel mi is találkozunk hétköznapi vásárlásaink során. Először nehéz diónak tűnt, de pár perc elteltével magunk is meglepődtünk, mennyi problémás esettel találkozunk. A finom ebéd után a csíkszeredai Székely Múzeumba látogattunk, ahol idegenvezetőnktől rengeteg új információt tudtunk meg a Mikó várról és a város történelméről. A székelyek életét bemutató időszaki kiállítás is nagyon érdekes volt. A múzeum után Csíkszereda polgármestere várt bennünket a városházán, beszélt arról, milyen nehézségekkel küzdenek nap, mint nap erdélyi magyarként Romániában. A középiskolás diákok vezettek bennünket végig a városon, megismertetve velünk Csíkszereda történelmi nevezetességeit.

A hétvégén csodálatos helyekre jutottunk el: a parajdi sóbánya, a Medve tó, Korond, a Gyilkos tó, a Békási-szoros, a Kis-Cohárd, a Székelykapu múzeum, Farkaslaka mind felejthetetlenné tették erdélyi kirándulásunkat. Kolozsvár, Nagyvárad, Marosvásárhely – mind a történelmi Magyarország emlékeit őrzik és köszönjük, hogy idén mi is részesei lehettünk.

Diákokat kérdeztem, hogy érezték magukat. "Sok élménnyel gazdagodtam az út során, ami nekem a kedvencem volt az a Gyilkos tó és az ottani legendás óriás kürtőskalács "(Farkas Orsolya 12.c).

"Az én kedvencem a Békási szoros volt, mert hatalmas sziklák között a kis utakon sétálva magával ragadott a táj szépsége" (Gyetvai Boglárka 11.c).

"Második nap a Mikó várba látogattunk, ahol nagyon jól bemutatták a város középkori életet, nekem ez tetszett a legjobban.”(Bodó Réka 10.c)

A hosszú utazás megérte, hiszen felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk. Nagyon várjuk a márciust, mikor a szeredai diákok élvezhetik a mi vendégszeretetünket és elkészítjük a honlapot a fogyasztóvédelmi esetek román és magyar törvények biztosította megoldásaival.

Tóth Anna 12.c

 

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.