Címlap Pályázataink - Nemzetközi kapcsolataink - Határtalanul Csíkszeredaiak Egerben, Fogyasztóvédelem „négyszemközt”
Csíkszeredaiak Egerben, Fogyasztóvédelem „négyszemközt”

Ősszel a Határtalanul Program keretében kimehettünk Erdélybe, Csíkszeredába, most márciusban visszavártuk őket. A Joannes Kájoni Szakközépiskola tanulói csütörtökön (március 22.) este érkeztek, itallal és házi süteményekkel vártuk őket mindannyian (10.C-11.C-12.C).

Pénteken a magyar fogyasztóvédelmi előírásokról hallgathattunk meg egy színvonalas előadást, ezután betekintést nyerhettek iskolánk lelki napjába, együtt vonultunk a Bazilikába. A délután munkával telt: elkészítettük a Fogyasztóvédelmi kisokos honlapunkat, melyen összegyűjtöttük a minket érintő, gyakran előforduló fogyasztóvédelmi problémákat és megoldásukat a két ország törvényeit alapul véve. Késő délután bemutattuk nekik Eger városát. Térkép segítségével kellett nekik egyes pontokat - Andrássy-s diákokat megtalálni -, ott játékos feladatokat megoldani. Este láthatták a Dobó térről induló Eger rally indulóit is.

A szombat a fővárosé volt. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum élménydús tárlatvezetésén vettünk részt, majd a Széchényi Könyvtár, a Budai Vár, Halászbástya, a Parlament következett. Fáradtan, de a gyönyörű látnivalóktól lenyűgözve érkeztünk haza.

Vasárnap Miskolcra kirándultunk, ahol egy középkori apród körbevezetett minket a Diósgyőri várban. Ezután megnéztük a lillafüredi vízesést, amely kicsit be volt fagyva és olyan látvány tárult elénk, mintha egy mesébe csöppentünk volna. A vízeséstől elsétáltunk a libegőhöz, amin oda-vissza volt szerencsénk menni és egy gyönyörű havas tájképet láthattunk.

Hétfőn reggel vendégeink már hazautaztak. Az itt töltött néhány nap alatt szerencsére jól megismerhettük egymást, barátságok szövődtek. Sok közös élménnyel gazdagodtunk.

Tóth Anna 10.c