Címlap Sajtómegjelenések Az Andrássy jubileumi ünnepe
Az Andrássy jubileumi ünnepe
2011. november 20. vasárnap, 00:21


2011-10-23 06:07:31
Az Andrássy jubileumi ünnepe

Az Andrássy jubileumi ünnepe

1921. októberében, éppen kilencven éve kezdte meg működését a mai nevén Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolaként ismert egri oktatási intézmény. Ezt ünnepelték különösen színvonalas emlékműsorukkal pénteken a Hotel Eger & Park épületében.

 

 

 

 

 

Az akkor mindössze 31 tanulóval induló iskola mára a város egyik legnagyobb, legismertebb és legsikeresebb oktatási intézménye lett. Az elmúlt - egy emberélethez mérten is tiszteletre méltó hosszúságú - évtizedek megünneplésére színvonalas ünnepséggel készült az iskola.

 

Előbb a Klapka utcában lévő épületben tartottak megemlékezést, ahol az iskola régi-új címerét mutatták be, majd az ünneplők átvonultak a Hotel Eger & Parkba, ahol Rozmán Éva igazgatónő és Habis László polgármester, valamint egykori tanárok és diákok köszöntötték a valamikori kollégákat, barátokat, az iskola mai diákjait és szép számmal megjelenő prominens személyeket. A rendkívül színes, zenés, táncos programban fellépett Dremmel Nóra és Koczka Blanka, akik magyar népdalokat adtak elő furulyakísérettel, majd Kisari Zalán szavalta el Kosztolányi Dezső versét. A programot tovább színesítette Pitlu Gergő zongorajátéka, Fónagy Anna és Balogh Gergő zenei blokkja, valamint a Papp Katalin által színre vitt Gárdonyi emlékének adózó kis jelenet a Diákszínpad előadásában.

 

Az Andrássy az ünnepi alkalomra új zászlót kapott, amit Geda Andrea és Sipos Gergő nyújtott ás az igazgatónőnek, valamint a diákságot jelképező Somlyai Zitának és Molnár Gábornak. Az új zászlóra az intézmény egykori és jelenlegi tanárai és diákjai tűztek díszítő szalagot. A rendezvényen köszöntötték az iskola legidősebb pedagógusát és diákját, dr. Farkas Andrásnét és Farkas Editet, majd - Habis László polgármester és Orosz Ibolya képviselő aszzony közreműködésével - átadták a Dr. Óriás Nándor jubileumi emlékérmet, illetve az Andrássy-emlékérmet is.

 

A rendezvényen részt vett az iskola belgiumi partnerintézménye nevében Robert Conings, aki egy kétdimenziós QR vonalkóddal ellátott ünnepi pólót adott ajándékba az intézményvezetőnek. Hogy mi volt a kódolt üzenet? Erre és még sok másra is fény derül az alábbi videóban:

 

Az ünnepséget a Kerekes Band műsora újabb tetőpontra emelte, majd a házigazdák ünnepi fogadással kedveskedtek a vendégeiknek. Nemes Róbert képei itt tekinthetőek meg.

forrás: Egri Hírhatár

 

Friss!

Kérjük támogassa alapítványunkat adója egy százalékával!
A Közgazdasági Szakoktatásért Alapítvány
adószám: 19133696-1-10

A rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

Köszönjük!


 

Nyolcadikosok figyelem!

A képre kattintva megtekinthető iskolánk tájékoztató füzete!

Általános felvételi információk nyolcadikosoknak!

***

Központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

2018. január 20. 10:00

***

Szóbeli meghallgatások időpontja:

2018. február 26-28.

Szóbeli felvételi témakörei

***

A nyílt nap informatika óráján elkészült munkák letöltése.


 

Indítandó szakképzéseink:

 


 

A KÖZGÉ hivatalos oldala a Facebook-on!

 


 

Nemzeti tehetségprogram

 


 

 

Határtalanul! program: www.hatartalanul.eu

Összefoglaló itt!


 

 

Szivességbank

 

EFOP-1.3.5-16

 

 

 

 

 


 

Figyelem!
Weblapunk elsősorban a Firefox, Chrome és Opera böngészőket támogatja.
Internet Explorer böngészőt használva előfordulhat hogy egyes lapok hibásan vagy egyáltalán nem jelennek meg.

A honlapról letölthető pdf dokumentumok olvasásához az ingyenes, gyors, egyszerű Foxit Reader-t ajánljuk!

 

Mostantól tanulóink munkái virtuális galériánkban láthatók.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.